perjantai 25. marraskuuta 2016

Miten opettaa koiralle EI?

Miten opettaa koiralle EI? 

Ei sanan tarkoitus on monesti keskeyttää jokin tapahtuma tai ennelta ehkäistä koiraa tekemästä jotain. 

Esimerkki: Ajatellaan, että maassa on epämääräistä syötävää jota koira ei saisi mennä ottamaan suuhunsa iltalenkillä. Annat Koiralle käskyn "ei, jätä, ohi tms. mitä haluat käyttää" koira katsoo sinua maassa olevan houkuttimen sijaan ja pääset palkkaamaan koiraa. Tässä vaiheessa olettekin jo kävelleet jätettävän kohteen ohitse. 


Miten koulutan ?

1 Harjoitus:
Laita koiralle hihna. Pidä hihna lyhyellä. Laita makupaloja (useita) lattialle, niin ettei koira ylety syömään niitä. Odota rauhassa niin kauan, että koira luopuu eli kääntää pään pois makupalojen suunnasta. Merkkaa oikea käytös joko kehusanalla tai naksuttimella. Toista useita kertoja. Mikäli koiran mielenkiinto loppuu, voit siirtää nameja hieman eri paikkaan ja harjoitella uudestaan. 
2 Harjoitus:
Kun olette saaneet useita harjoituksia alle ja olet tyytyväinen itse koiran toimintaan. Nimeä käytös haluamallasi sanalla: jätä, ohi, ei. Anna käskysana kun koira parhaillaan luopuu kohteesta + kehusana/naksu + palkka. Toista useita kertoja. 
3 Harjoitus:
Yleistä harjoitus, eli tee harjoitusta kotona olohuoneessa, keittiössä, pihalla, lenkillä, pyörätiellä, metsässä yms.

Muista vahvistaa käytöstä jatkossakin yleistämisen jälkeenkin, jotta saat sen pysyväksi toiminnoksi. Harjoittele myös liikkeesä palkkaamista.

Näitä taitoja opettelemme mm. Pentukursseilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti